Welkom op de vernieuwde website van VALE OF ATHOLL’s & BEANOAK Cairn Terriers, een kleine Cairn Terrier kennel in Nederland (Flevoland). Eigendom van Reinier & Margolia Goud.

Wij showen en fokken Cairns vanaf 1991, in de periode 1998-2003 in Engeland. Vale of Atholl is een gebied in Schotland en de naam van een Schotse pipe band. De kennelnaam Beanoak is ontleend aan de wijk waar wij woonden in Wokingham, Berkshire.

Wij fokken zo nu en dan een nest pups. Karakter en gezondheid staan daarbij voor ons voorop omdat onze pups plezierige gezelschapshonden voor hun huisgenoten moeten zijn. We nemen daarbij het fokreglement van de Nederlandse Cairn Terrier Club in acht (zie www.nctc.nl) en hebben we al onze pups op portosystemische levershunt getest voordat ze naar hun nieuwe eigenaars gaan. Mocht u belangstelling voor een pup hebben neem dan gerust contact met ons op.‌‌

Op onze website vind u allerlei informatie over onze kennel en onze honden. Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn omtrent onze kennel of onze website, stuurt u dan een bericht via onze contactpagina.

‌‌De kopfoto op de welkomstpagina toont het uitzicht op Loch Bay grenzend aan het schiereiland Waternish in het noordwesten van het eiland Skye. De witte huisjes vormen het kustplaatsje Stein waar nog altijd het huis staat van Captain Macdonald of Waternish. In de 19e eeuw werkte Macdonald hier met een groep "kortharige Skye terriers" o.a. voor de ottervangst. Deze werkende terriers worden gezien als de voorlopers van het huidige ras de Cairn Terrier. Veel van de oorspronkelijk werkeigenschappen voor het verdelgen van ongedierte zien we heden ten dage nog terug in het karakter en temperament van de Cairn Terrier.